Okrogla miza Kulinarična dediščina Slovenije in Hrvaške kot osnova za oblikovanje novih turističnih produktov

 

Vabimo vas na okroglo mizo, ki bo v četrtek, 9. 11. 2017, ob 10.00 uri na BIC Ljubljana, Centru kulinarike in turizma KULT316, Prušnikova 74, 1000 Ljubljana z naslovom

Kulinarična dediščina Slovenije in Hrvaške kot osnova za oblikovanje novih turističnih produktov.

 Okroglo mizo organizira BIC Ljubljana kot vodilni partner v  projektu Evropske unije Interreg V-A Slovenija-Hrvaška z naslovom Uživam tradicijo, ki se izvaja v obdobju julij 2017 – december 2019.

Cilj okrogle mize je vzpodbuditi razpravo o kulinarični dediščini Slovenije in Hrvaške, prepletanju in iskanju razlik ter skupnih točk kulinarične dediščine obeh držav in posledično oblikovanje novih turističnih produktov.

Na okrogli mizi bodo spregovorili:

Dr. Janez Bogataj, doktor etnoloških znanosti in profesor zgodovine umetnosti,

Dr. Ivona Orlić, doktorica etnoloških in antropoloških znanosti,

Dr. Jelka Pirkovič, doktorica konzervatorskih znanosti,

Neja Petek, Nea Culpa d.o.o., kreativna direktorica agencije za marketing.

Udeležba na dogodku je brezplačna. Svojo udeležbo na dogodku nam prosim potrdite do vključno torka, 7. 11. 2017, na e-naslov: katja.orehek-hati@bic-lj.si

Vljudno vabljeni.

 

 

 

Več

Vabimo na praznovanje 70-letnice BIC Ljubljana!

Biotehniški izobraževalni center Ljubljana (BIC Ljubljana) v oktobru praznuje 70 let delovanja. Zavod, ki se je postopoma razvil iz leta 1947 ustanovljene Srednje veterinarske šole, je danes eden izmed desetih največjih šolskih centrov v Sloveniji. V okviru 9 srednješolskih in 2 višješolskih izobraževalnih programov dijake, študente in odrasle udeležence izobražuje na področjih veterine, živilstva in prehrane, biotehnologije, naravovarstva ter gostinstva in turizma. Danes je v enem šolskem/študijskem letu v izobraževanje in usposabljanje vključenih več kot 3500 dijakov, študentov in odraslih udeležencev, ki svoje praktično znanje v veliki meri pridobivajo v realnem učnem okolju, ki ga nudijo odlično opremljeni šolski prostori.  Med njimi je tudi KULT316. V okviru praznovanja vas v sredo, 18. 10. 2017 ob 18. uri vabimo na otvoritev razstave Šentviško središče znanja – zgodovina hiše na Prušnikovi 74, na Teden restavracij in v našo Kavarno KULT316, kjer lahko poskusite jubilejne izdelke (jubilejna kava, čaj, smoothie, rogljiček, pivo in sladica), ki so jih ob sedemdesetlenici pripravili naši študenti in dijaki.

Več

Teden restavracij jesen 2017

Najboljši slovenski chefi in chefinje vabijo na najokusnejši teden letošnje jeseni! Med 13. in 22. oktobrom se bo v najboljših  slovenskih restavracijah goste razvajalo s posebnimi meniji, polnimi  lokalnih jesenskih okusov, po enotni ceni 17 evrov. Med njimi je tudi restavracija KULT316. Preverite meni in si zagotovite prost sedež z obvezno predhodno prijavo na kult316@bic-lj.si ali 01 235 52 60. Se vidimo!

Več

VABIMO NA MALO ŠOLO VARJENJA PIVA

V soboto, 30. 9. 2017 vas od 8.30 do 16.30 vabimo na MALO ŠOLO VARJENJA PIVA v našo šolsko mikropivovarno. Udeležencem bomo predstavili surovine za izdelavo domačega piva, različne stile in vrste piva ter opremo za craft pivovarje. Udeleženci boste na napravi Brewiks in Braumeister sami zvarili pivo in si pridobili veščine za samostojno izdelavo piva. Izdelali boste tudi pivsko pekovsko pecivo. Ob koncu izobraževanja pripravljamo tudi vodeno degustacijo različnih vrst piva in pivskega pekovskega peciva. Zaradi individualnega pristopa in praktičnega dela je število udeležencev omejeno na 7. Vsak udeleženec prejme gradivo, kjer so vključeni tudi recepti za izdelavo piva, in praktičen pripomoček, oz. surovine za izdelavo craft piva Skupaj s sodelavcem vas bo vodila Marija Kostadinov, predavateljica v programu živilstvo in prehrana na Višji strokovni šoli BIC Ljubljana.

Cena tečaja: 98 EUR / Prijave: Mira Kranjec; mira.kranjec@bic-lj.si; 01 2807 609

Več

Vabimo na Žar večer s Primožem Dolničarjem

Študenti BIC Ljubljana skupaj s kuharsko zvezdo Primožem Dolničarjem 29. septembra ob 19. uri vabijo na kulinarični večer žar dobrot z animacijo študentov BIC Ljubljana v restavracijo KULT316. Obiskovalcem pripravljamo 4-hodni meni žar dobrot. Z nami bodo tudi proizvajalec žarov OFYR, Vinska klet Iaquin in Cool House. Zagotovite si svoj sedež z obvezno predhodno prijavo na kult316@bic-lj.si / 01 235 52 60. Cena: 32 EUR. Preverite tudi meni!

Več