VABIMO NA MALO ŠOLO VARJENJA PIVA

V soboto, 30. 9. 2017 vas od 8.30 do 16.30 vabimo na MALO ŠOLO VARJENJA PIVA v našo šolsko mikropivovarno. Udeležencem bomo predstavili surovine za izdelavo domačega piva, različne stile in vrste piva ter opremo za craft pivovarje. Udeleženci boste na napravi Brewiks in Braumeister sami zvarili pivo in si pridobili veščine za samostojno izdelavo piva. Izdelali boste tudi pivsko pekovsko pecivo. Ob koncu izobraževanja pripravljamo tudi vodeno degustacijo različnih vrst piva in pivskega pekovskega peciva. Zaradi individualnega pristopa in praktičnega dela je število udeležencev omejeno na 7. Vsak udeleženec prejme gradivo, kjer so vključeni tudi recepti za izdelavo piva, in praktičen pripomoček, oz. surovine za izdelavo craft piva Skupaj s sodelavcem vas bo vodila Marija Kostadinov, predavateljica v programu živilstvo in prehrana na Višji strokovni šoli BIC Ljubljana.

Cena tečaja: 98 EUR / Prijave: Mira Kranjec; mira.kranjec@bic-lj.si; 01 2807 609

Več

Vabimo na Žar večer s Primožem Dolničarjem

Študenti BIC Ljubljana skupaj s kuharsko zvezdo Primožem Dolničarjem 29. septembra ob 19. uri vabijo na kulinarični večer žar dobrot z animacijo študentov BIC Ljubljana v restavracijo KULT316. Obiskovalcem pripravljamo 4-hodni meni žar dobrot. Z nami bodo tudi proizvajalec žarov OFYR, Vinska klet Iaquin in Cool House. Zagotovite si svoj sedež z obvezno predhodno prijavo na kult316@bic-lj.si / 01 235 52 60. Cena: 32 EUR. Preverite tudi meni!

Več

Spremljajte naša študenta v akciji FerFud

Spremljajte naša študenta Urško Jakljevič in Andraža Obrstarja v akciji FerFud in jima pomagajte do nepozabne nagrade – strokovne ekskurzije v špansko restavracijo ARZAK. V akciji se za mamljivo nagrado potegujeta z ekipo restavracije Sedem iz Maribora. Ekipa, ki bo ob koncu duela zbrala več točk, bo domov prinesla kulinarično znanje ene najboljših chefinj na svetu in restavracije s tremi Michelinovimi zvezdicami. Na Facebooku in Instagramu spremjajte, kam se bosta naša študenta odpeljala s posebnim foodtruck-om in preizkusite njune dobrote!

Več

Vabimo na poletni dan koktajlov v KULT316

Na terasi restavracije KULT316 5. julija 2017 od 12. ure dalje pripravljamo Poletni dan koktajlov. Študenta Andrii Obets in Emin Tiganj bosta za naše goste pripravljala posebne koktajle, obljubljata pa tudi zanimivo animacijo! Tukaj preverite njun izbor koktajlov.

Več

Gostili smo posvet Hrana – pot do zdrave prihodnosti

V Centru kulinarike in turizma KULT316 smo gostili kulinarični posvet Hrana – pot do zdrave prihodnosti. Priznani kuharski mojstri (Janez Bratovž, Matej Tomažič, Tomaž Bolka, Grega Repovž in Borut Jovan) so spregovorili o vlogi lokalno pridelane hrane pri zagotavljanju okusnih in zdravih obrokov v vrtcih, šolah in drugih javnih prehranskih obratih. Spregovorili so tudi o svoji kuharski filozofiji in pobudi za izvzetje živil iz sistema javnega naročanja, ki sta jo uvodoma predstavila evropski poslanec dr. Igor Šoltes in Varuh odnosov v verigi preskrbe s hrano dr. Jože Podgoršek. Kuharji so gostom tudi v praksi prikazali, kako iz lokalno in sezonsko pridelanih surovin ter hrane pripraviti zdrave in okusne obroke v skladu s standardi o javnem zdravju ter finančnih in drugih omejitvah, ki veljajo za pripravo obrokov v vrtcih, šolah in drugih sorodnih ustanovah.

Več