TEDEN RESTAVRACIJ POMLAD 2018

Najboljši slovenski chefi in chefinje vabijo na najokusnejši teden letošnje pomladi! Med 16. in 23. marcem se bo v najboljših  slovenskih restavracijah goste razvajalo s posebnimi meniji, polnimi lokalnih spomladanskih okusov, po enotni ceni 18 evrov. Med njimi je tudi restavracija KULT316. Preverite meni in si zagotovite prost sedež z obvezno predhodno prijavo na kult316@bic-lj.si ali 01 235 52 60. Se vidimo!

Več

JAPONSKI VEČER Z JAPONSKIM KUHARJEM

Vabimo vas na večer japonske kulinarike z japonskim kuharjem Yoshihiko Fujita, ki bo potekal dne 27. 2. 2018 ob 19.uri v restavraciji KULT316.

Japonska kuhinja je šele druga na svetu, ki jo je UNESCO uvrstil na seznam svetovne kulturne dediščine. Čeprav Japonska slovi predvsem po sušiju, svojem najuspešnejšem in najbolj poznanem kulinaričnem izvoznem artiklu, ima država širok izbor jedi, ki vam jih bo posebej za vas pripravil japonski kuhar Yoshihiko Fujita. Ob okušanju japonske kulinarike, bo na voljo nekaj vrst sakejev in japonski viski.

Meni bo vseboval šest hodov, cena pa je 29 € po osebi. Obvezna je predhodna prijava na: kult316@bic-lj.si ali

01/235 52 60

Vljudno vabljeni, da preživite večer ob okusih dežele vzhajajočega sonca.

Več

Potopisni večer v Kultovi kavarni

JAPONSKA DEŽELA VZHAJAJOČEGA SONCA

Potopisno predavanje bo v torek, 30. januarja 2018, v kavarni KULT316 ob 18. uri.

“Hara Hachi Bu – jej le do 80 % sitosti, veliko meditiraj, imej pozitiven odnos do življenja in doživel boš 100 let“. Temeljno načelo dobrega življenja v deželi vzhajajočega sonca je, da je manj dejansko več. V umirjenih vasicah in lesenih templjih častijo budistično in šintoistično tišino ter živijo v svetu popolne spokojnosti. Dolga leta se učijo umetnosti priprave in serviranja zelenega čaja, sušija in sušimija. Prvi mora biti ravno prav vroč, druga dva ravno prav trdna in drobljiva hkrati.

Vabimo vas na potopisni večer, kjer nas bo Katja Orehek Hati popeljala po deželi vzhajajočega sonca in nam podrobneje predstavila sveto kulturo pitja čaja. Se vidimo 30. januarja 2018, kjer boste lahko uživali tudi ob:

– sakeju,

– zelenem čaju ali

– japonskem viskiju.

Toplo vabljeni.

Več

Voščilo in praznični delovni čas

Obveščamo vas, da bo Center kulinarike in turizma KULT316 zaprt od 30. 12. 2017 do 2. 1. 2018, hkrati pa vse goste vabimo, da se nam zopet pridružijo 3. 1. 2018!

Ekipa KULT316 vam želi lepe praznike in obilo dobrega v prihajajočem letu 2018.

Več

Okrogla miza Kulinarična dediščina Slovenije in Hrvaške kot osnova za oblikovanje novih turističnih produktov

 

Vabimo vas na okroglo mizo, ki bo v četrtek, 9. 11. 2017, ob 10.00 uri na BIC Ljubljana, Centru kulinarike in turizma KULT316, Prušnikova 74, 1000 Ljubljana z naslovom

Kulinarična dediščina Slovenije in Hrvaške kot osnova za oblikovanje novih turističnih produktov.

 Okroglo mizo organizira BIC Ljubljana kot vodilni partner v  projektu Evropske unije Interreg V-A Slovenija-Hrvaška z naslovom Uživam tradicijo, ki se izvaja v obdobju julij 2017 – december 2019.

Cilj okrogle mize je vzpodbuditi razpravo o kulinarični dediščini Slovenije in Hrvaške, prepletanju in iskanju razlik ter skupnih točk kulinarične dediščine obeh držav in posledično oblikovanje novih turističnih produktov.

Na okrogli mizi bodo spregovorili:

Dr. Janez Bogataj, doktor etnoloških znanosti in profesor zgodovine umetnosti,

Dr. Ivona Orlić, doktorica etnoloških in antropoloških znanosti,

Dr. Jelka Pirkovič, doktorica konzervatorskih znanosti,

Neja Petek, Nea Culpa d.o.o., kreativna direktorica agencije za marketing.

Udeležba na dogodku je brezplačna. Svojo udeležbo na dogodku nam prosim potrdite do vključno torka, 7. 11. 2017, na e-naslov: katja.orehek-hati@bic-lj.si

Vljudno vabljeni.

 

 

 

Več