S posebno restavracijsko ponudbo se 1. in 2. junija v restavraciji KULT316 pridružujemo Tednu nezavržene hrane, ki si prizadeva zmanjšati količino zavržene hrane v Sloveniji. Evropska gospodinjstva vsako leto zavržejo 27 milijonov ton hrane. Slovenija k tej številki prispeva 150.000 ton.  Združuje nas enaka skrb, zato si  prizadevamo, da postanemo pri pripravi hrane bolj odgovorni in trajnostno naravnani tudi na nacionalni ravni. V inciativo se  vključujemo tudi z zanimivim predavanjem Luke Jezerška  o nezavržeeni hrani, ki bo potekalo v torek, 30. 5. 2017, ob 11. uri na BIC Ljubljana, Ižanska cesta 10, v predavalnici VP. Tukaj preverite še druge aktivnosti v okviru Tedna nezavržene hrane, pridružite pa se nam tudi na uradni otvoritvi 26. 5. 2017 na Pogačarjevem trgu v Ljubljani, ki se je bo udeležil tudi g. Massimo Bottura (Osteria Francescana; njegova restavracija je bila v letu 2016 razglašena za najboljšo na svetu).