ŠOLSKA TURISTIČNA AGENCIJAŠolska turistična agencija KULT316 je prva tovrstna agencija v Sloveniji. Študentom Višje strokovne šole BIC Ljubljana omogoča realno učno okolje in spoznavanje najnovejših trendov na področju turizma. Študentje se v agenciji srečujejo z realnimi učnimi situacijami in pridobivajo ustrezne strokovne kompetence. Šolska turistična agencija je pridobila dve licenci, in sicer Licenco za opravljanje dejavnosti organiziranja turističnih aranžmajev in Licenco za opravljanje dejavnosti prodaje turističnih aranžmajev, ki ju podeljuje Turistično gostinska zbornica Slovenije. Izkušnje, ki si jih v njej pridobijo naši študenti, jim koristijo pri nadaljnji zaposlitvi. V prostorih šolske turistične agencije deluje tudi infotočka Centra kulinarike in turizma KULT316.

VIRTUALNA KULINARIČNA POPOTOVANJA ŠOLSKE TURISTIČNE AGENCIJE BIC LJUBLJANA

Bi potovali na Sicilijo? Poskusili arabsko kulinariko? Ali pa Japonsko? Ste za ruske kulinarične specialitete? Sedaj je pravi čas za virtualno kulinarično potovanje. Naša Šolska turistična agencija KULT316, ki deluje pod okriljem BIC Ljubljana, je v času, ko zaradi varovanja zdravja ostajamo doma, pripravila kulinarične potopise s preizkušenimi recepti, ki naj vam bodo navdih za naslednje potovanje. Pridružite se nam in postanite turist gurman (t.i. foodie) kar iz domače kuhinje in naslonjača v vaši dnevni sobi.

V zadnjih letih smo turisti iskalci – ne samo kulturnih in naravnih znamenitosti na novo odkritih destinacijah – ampak predvsem iskalci celovitih doživetij. Na področju kulinaričnega turizma se je v zadnjih letih oblikoval poseben tip turista gurmana, t.i. foodie, ki so se mu prilagodile tudi turistične destinacije in lokalni ponudniki. Hrana je postala sredstvo za promocijo lokalne hrane, prehranjevalnih navad in lokalnih specialitet. Po podatkih Svetovne turistične organizacije, danes turist na potovanju za hrano in pijačo nameni skoraj 40 % vsega denarja. Kulinarični turizem je ena izmed zvrsti turizma, ki je najbolj v vzponu.

KULINARIČNO POPOTOVANJE: PREFINJENA ARABSKA KUHINJA

KULINARIČNO POPOTOVANJE: SONČNA SICILIJANSKA KUHINJA

KULINARIČNO POPOTOVANJE: RUSKA KUHINJA – MED TRADICIJO IN MODERNIM

KULINARIČNO POPOTOVANJE: SKANDINAVSKA KUHINJA

KULINARIČNO POPOTOVANJE: MEHIŠKA KUHINJA

KULINARIČNO POPOTOVANJE: JAPONSKA KUHINJA

KULINARIČNO POPOTOVANJE: TURŠKA KUHINJA

 

PREBERITE SPLOŠNE POGOJE POSLOVANJA

PRELISTAJTE NOVI KATALOG KULTNIH IZLETOV IN POTOVANJ

DELOVNI ČAS
od ponedeljka do petka, od 9. do 17. ure

KONTAKT
Jolanda Obrenović Mitev, vodja šolske turistične agencije

T: 00 386 (0)1 235 52 60 / E: sta@bic-lj.si

WI-FI

Predstavitveni video

Virtualni sprehod

 

 

Dostopnost