3. 2. 2023 ob 19. uri vas vabimo v našo šolsko Restavracijo KULT316, kjer bodo naši študenti v programu gostinstvo in turizem na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli pripravili 6-hodni meni izbranih jedi, s katerimi so bili v letu 2022 na uglednih kulinaričnih tekmovanjih doma in v tujini, kot so The European Young Chef Award, Grand Gourmet Split, G&T Cup Bled in Gastro Kup Srbija, nagrajeni z zlatom in srebrom! Preveri več in preveri meni.

ZMAGOVALNI MENI

Gobov pate na zeliščem krekerju

Neli Poličnik, Grand Gourmet Split: Srebrna medalja – Chefs Table Kuhinja, Zlata medalja in pokal za Chefs table

Koktajl Dragon Rose

Lana Kokl, G&T Cup Bled 2022: najvišje število doseženih točk za lastno kreacijo

***

Tatarski biftek

Anže Zdešar, Grand Gourmet Split: Zlata medalja – priprava tatarskega biftka, Zlata medalja – 100 točk Chefs Table

Rose, suho, 2021, Sveti Martin, vinorodni okoliš Vipavska dolina

***

Pečena cvičkova obara (piščančja rulada s pirejem graha in korenja, skutni cmočki, cvičkov kaviar)

Špela Kuhel, The European Young Chef Award 2022: Srebrna medalja

Cviček, suho, 2022, KZ Krško, vinorodni okoliš Dolenjska

***

Jagenjčkov file s pirejem pečene buče, fregola z zelenjavo, kompresirana kumara

Vuk Kokan, Gastro Kup Srbija: Zlata medalja

Medeno vino, suho, 2018, čebelarstvo Jere

***

Satovje, vanilijev kaki, pomarančni sponge, drobljenec s pečeno belo čokolado, krema temne čokolade, medena omaka 

Neli Poličnik, Grand Gourmet Split: Srebrna medalja – Chefs Table Kuhinja, Zlata medalja in pokal za Chefs table

Koktajl Golden Fall

Lara Šoštar Pribožič, Grand Gourmet Split 2022: 1. mesto in pokal za najboljši Long drink koktajl

***

Kavni napitek Luštna borovnička

Lana Kokl, Slovenia Barista Cup 2022:  3. mesto

 

CENA:  50,00 €

Rezervacije na: kult316@bic-lj.si  ali 01 235 52 60.