Naša zgodba

V elegantnem vzdušju restavracije KULT316 v zelenem ljubljanskem kotičku vam postrežemo s svežimi kulinaričnimi dobrotami, ki temeljijo na jedeh iz osrednjeslovenske gastronomske regije, na voljo pa so tudi značilne jedi ostalih gastronomskih regij v Sloveniji.

Našo ponudbo sestavljajo lokalno pridelana hrana in sveže sestavine, saj gostom ponujamo sezonske jedilnike. Trendovska arhitekturna zasnova restavracije gostom omogoča tudi opazovanje postopka priprave jedi. Postreže vas strokovno usposobljeno osebje, ki vam hkrati svetuje pri izbiri vina. Ponašamo se s hišnim vinom KULT316 – zvrst sauvignon in sivi pinot – ki je plod plemenitega študentskega projekta ‘Od trte do vina’. Restavracija KULT316 premore tudi bogato vinsko karto, ki vas popelje po vseh vinorodnih deželah Slovenije. Z veseljem vas bodo postregli študenti gostinstva in turizma na BIC Ljubljana, ki v restavraciji KULT316 pridobivajo neprecenljive praktične izkušnje na področjih kuharstva in strežbe.

DELOVNI ČAS
od ponedeljka do petka, od 12. do 22. ure.

DNEVNA KOSILA
od 12. do 16. ure

ŠTEVILO SEDEŽEV
do 52 gostov

TEHNIČNA OPREMA
LDC projektor, projekcijsko platno, brezžični mikrofon

ŠEF KUHINJE

Kulinarična razvajanja v restavraciji KULT316

Kulinarična razvajanja

V naši restavraciji za vas pripravljamo kulinarično razvajanje, vsak delovni dan od 17. ure dalje, po predhodni rezervaciji.

 

 KULINARIČNO RAZVAJANJE V KULT316

od 17.00 dalje

 

Pozdrav iz kuhinje

 

Bučni tatar s kostanjem, bučna majoneza in radič, zeliščno olje

 

Juha po izboru šefa kuhinje

 

Kremna fregola z rakovim biskom, marinirani repki gamberov, staran sir, mikrozelenje

 

Srnin hrbet z zeliščnimi drobtinami, skutni štrukelj z rdečim zeljem, glazirana zelenjava, mesna omaka

 

Čokoladni brownie z oreščki, mascarpone s cimetom in brusnična omaka

 

3 hodi: 25,00 €

4 hodi: 34,00 €

5 hodov: 42,00 €

 

Naše jedi so polne okusov in zgodb. Iščemo sveže in kvalitetno, zato kuhamo z lokalnimi in sezonskimi sestavinami. Doživetje dopolnimo z več kot sto etiketami slovenskih in tujih vin.

Naši dobavitelji so: Ribogojnica Zupan (jezerska postrv in zlatovčica), Bohinjska Bistrica, Kmetija Pustotnik (siri in ostali mlečni izdelki) Gorenja vas, Sirarstvo Orešnik (kozji in ovčji siri in mlečni izdelki) Šentjošt nad Horjulom, Kmetija Dovč (sezonska zelenjava in sadje) Ljubljana – Savlje
Šebenik(mikrozelenje) Borovnica, Lisjak (extra deviško oljčno olje) Koper.

Dnevna kosila

Hladna predjed:

Ribji namaz s kremnim sirom in zelišči, solatka, črna sol

(a, b, d, g, h)

ali

Juha:

Mineštra, jušni vložek

(a, i)  

Glavna jed 1

Mariniran piščanec, basmati riž z zelenjavo po azijsko, lešniki

(a, e, g, h, i, l)

Glavna jed 2:

Počasi kuhano zelje, basmati riž z zelenjavo po azijsko, lešniki

(a, e, g, h, i, l)

***

Sladica:

Čokoladna pena, oreščki, sadna krema

(a, c, g, h)

1 hod: 12,00 €

    2 hoda: 15,00 €

  3 hodi: 18,00 €

  4 hodi: 20,00 €

Dnevna solata 2,50 €

ŽITO, ki vsebuje gluten; b. RAKI; c. JAJCA; d. RIBE; e. ARAŠIDI; f. SOJA; g. MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI; h. OREŠČKI; i LISTNATA ZELENA; j GORČIČNA SEMENA; k SEZAMOVO SEME; l ŽVEPLOV DIOKSID; m VOLČJI BOB; n MEHKUŽCI

Hladna predjed:

Liptaver namaz, okisana čebulica, domač kruh

(a, g)  

ali

Juha:

Gobova juha s peno kisle smetane

(a, c, g, i, l)

Glavna jed 1

Jelenov golaž s kruhovim cmokom, zeliščni jogurt, brstični ohrovt

(a, c, g, i, l)

Glavna jed 2:

Golaž z bukovimi ostrigarji in kruhovim cmokom, zeliščni jogurt, brstični ohrovt

(a, c, g, i, l)

***

Sladica:

Gratinirane skutne palačinke, čokoladna omaka

(a, c, g, h)

1 hod: 12,00 €

    2 hoda: 15,00 €

  3 hodi: 18,00 €

  4 hodi: 20,00 €

Dnevna solata 2,50 €

ŽITO, ki vsebuje gluten; b. RAKI; c. JAJCA; d. RIBE; e. ARAŠIDI; f. SOJA; g. MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI; h. OREŠČKI; i LISTNATA ZELENA; j GORČIČNA SEMENA; k SEZAMOVO SEME; l ŽVEPLOV DIOKSID; m VOLČJI BOB; n MEHKUŽCI

Hladna predjed:

Waldorfska solata, radič in mikro zelenje

(a, c, g)  

ali

Juha:

Pastinakova kremna juha, curry olje

(a, g)

Glavna jed 1

File bele ribe, krema fižola, omaka belega vina z drobnjakom, zeliščno olje

(a, d, g, i)

Glavna jed 2:

Pečen vitlof radič, krema fižola, omaka belega vina z drobnjakom, zeliščno olje

(a, g, i)

***

Sladica:

Mandljev kolač s pomarančno omako

(a, c, g, h)

1 hod: 12,00 €

    2 hoda: 15,00 €

  3 hodi: 18,00 €

  4 hodi: 20,00 €

Dnevna solata 2,50 €

ŽITO, ki vsebuje gluten; b. RAKI; c. JAJCA; d. RIBE; e. ARAŠIDI; f. SOJA; g. MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI; h. OREŠČKI; i LISTNATA ZELENA; j GORČIČNA SEMENA; k SEZAMOVO SEME; l ŽVEPLOV DIOKSID; m VOLČJI BOB; n MEHKUŽCI

Hladna predjed:

Gobova pašteta v testenih posodicah, gorčica, stepeno maslo

(a, g, h, i, l)

ali

Juha:

Cvetačna juha s pinjolami in gelom suhih jabolk

(a, g, h, i, l)

Glavna jed 1

Goveje stegno, pečene korenovke, temna omaka, krema šalotke

(a, g, h, i, l)

Glavna jed 2:

Pečene korenovke, temna zelenjavna omaka, krema šalotke, mikro zelenje

(a, g, h, i, l)

***

Sladica:

Čokoladni brownie, maskarpone s cimetom, omaka brusnic

(a, c, g, h)

1 hod: 12,00 €

    2 hoda: 15,00 €

  3 hodi: 18,00 €

  4 hodi: 20,00 €

Dnevna solata 2,50 €

ŽITO, ki vsebuje gluten; b. RAKI; c. JAJCA; d. RIBE; e. ARAŠIDI; f. SOJA; g. MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI; h. OREŠČKI; i LISTNATA ZELENA; j GORČIČNA SEMENA; k SEZAMOVO SEME; l ŽVEPLOV DIOKSID; m VOLČJI BOB; n MEHKUŽCI

Hladna predjed:

Hobotnica v solati, zelišča in pražene pinjole

(a, d, n)  

ali

Juha:

Piščančja juha zelenjavo

(a, i, l)

Glavna jed 1:

File lososa z omako iker, zelenjavni pire, fregola, čips krompirja

(a, d, g, h, i)  

ali

Glavna jed 2:

Zelenjavni narastek,  pire pečene zelenjave, fregola, čips krompirja

(a, c, g, h, i)

***

Sladica:

Jabolčni zavitek, vaniljev sladoled in omaka

(a, c, g, h)

1 hod: 12,00 €

    2 hoda: 15,00 €

  3 hodi: 18,00 €

  4 hodi: 20,00 €

Dnevna solata 2,50 €

ŽITO, ki vsebuje gluten; b. RAKI; c. JAJCA; d. RIBE; e. ARAŠIDI; f. SOJA; g. MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI; h. OREŠČKI; i LISTNATA ZELENA; j GORČIČNA SEMENA; k SEZAMOVO SEME; l ŽVEPLOV DIOKSID; m VOLČJI BOB; n MEHKUŽCI

Od pondeljka, 19. 2.2024, do petka, 23. 2. 2024

Telečja tagliata (spider steak), pire gomoljčne zelene, omaka s poprom in zelenjava

(a, g, h, i, l)

*Če poleg krožnika KULT316 vzamete hladno predjed, juho ali sladico, je za vsako izmed teh jedi doplačilo 3,00 €.*

Dostopnost