Naša zgodba

V elegantnem vzdušju restavracije KULT316 v zelenem ljubljanskem kotičku vam postrežemo s svežimi kulinaričnimi dobrotami, ki temeljijo na jedeh iz osrednjeslovenske gastronomske regije, na voljo pa so tudi značilne jedi ostalih gastronomskih regij v Sloveniji.

Našo ponudbo sestavljajo lokalno pridelana hrana in sveže sestavine, saj gostom ponujamo sezonske jedilnike. Trendovska arhitekturna zasnova restavracije gostom omogoča tudi opazovanje postopka priprave jedi. Postreže vas strokovno usposobljeno osebje, ki vam hkrati svetuje pri izbiri vina. Ponašamo se s hišnim vinom KULT316 – zvrst sauvignon in sivi pinot – ki je plod plemenitega študentskega projekta ‘Od trte do vina’. Restavracija KULT316 premore tudi bogato vinsko karto, ki vas popelje po vseh vinorodnih deželah Slovenije. Z veseljem vas bodo postregli študenti gostinstva in turizma na BIC Ljubljana, ki v restavraciji KULT316 pridobivajo neprecenljive praktične izkušnje na področjih kuharstva in strežbe.

DELOVNI ČAS
od ponedeljka do petka, od 12. do 22. ure.

DNEVNA KOSILA
od 12. do 16. ure

ŠTEVILO SEDEŽEV
do 52 gostov

TEHNIČNA OPREMA
LDC projektor, projekcijsko platno, brezžični mikrofon

ŠEF KUHINJE

V naši restavraciji za vas pripravljamo kulinarično razvajanje, vsak delovni dan od 17. ure dalje, po predhodni rezervaciji.

 

 KULINARIČNO RAZVAJANJE V KULT316

od 17.00 dalje

 

Pozdrav iz kuhinje

 

Sezonska solata z jajcem, bučnim pestom in ocvrto čebulo

 

Juha po izboru šefa kuhinje

 

Rezanci s čemaževim pestom in dimljeno skuto

 

Jagnječja zarebrnica, grahov pire, glazirana sezonska zelenjava in naravna omaka

 

Jogurtova pena z medom, medeni drobljenec in jabolčni sorbet

 

3 hodi: 28,00 €

4 hodi: 37,00 €

5 hodov: 45,00 €

 

Naše jedi so polne okusov in zgodb. Iščemo sveže in kvalitetno, zato kuhamo z lokalnimi in sezonskimi sestavinami. Doživetje dopolnimo z več kot sto etiketami slovenskih in tujih vin.

Naši dobavitelji so: Ribogojnica Zupan (jezerska postrv in zlatovčica), Bohinjska Bistrica, Kmetija Pustotnik (siri in ostali mlečni izdelki) Gorenja vas, Sirarstvo Orešnik (kozji in ovčji siri in mlečni izdelki) Šentjošt nad Horjulom, Kmetija Dovč (sezonska zelenjava in sadje) Ljubljana – Savlje
Šebenik(mikrozelenje) Borovnica, Lisjak (extra deviško oljčno olje) Koper.

Kulinarična razvajanja v restavraciji KULT316

Dnevna kosila

Hladna predjed:

Bulgur s pečeno zelenjavo, jogurtova omaka in zeliščno olje

(a, g, h, i)

ali

Juha:

Cvetačna juha s kumino in lešnikovim pestom

(g, h, i)

Glavna jed 1

Glazirana svinjska potrebuševina, pečen fižol, ocvrta čebula in mariniran koromač

(a, f, g, h, i, j, l)

Glavna jed 2:

Vitlof in pražene gobe, pečen fižol, ocvrta čebula in mariniran koromač

(a, f, g, h, i, j, l)

***

Sladica:

Čokoladna pita s solnim cvetom in karamelo

(a, c, g, h)

1 hod: 12,00 €

    2 hoda: 15,00 €

  3 hodi: 18,00 €

  4 hodi: 20,00 €

Dnevna solata 2,50 €

ŽITO, ki vsebuje gluten; b. RAKI; c. JAJCA; d. RIBE; e. ARAŠIDI; f. SOJA; g. MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI; h. OREŠČKI; i LISTNATA ZELENA; j GORČIČNA SEMENA; k SEZAMOVO SEME; l ŽVEPLOV DIOKSID; m VOLČJI BOB; n MEHKUŽCI

Hladna predjed:

Solata s hruškami, mozzarello in praženimi oreščki

(g, h, i)

ali

Juha:

Grahova juha z jogurtom

(g, h, i)

Glavna jed 1

Čili con carne, hrustljava tortilja, kisla smetana z zelišči

(a, f, g, h, i ,j, l)

Glavna jed 2:

Zelenjavni čili s čičeriko, hrustljava tortilja, kisla smetana z zelišči

(a, f, g, h, i ,j, l)

***

Sladica:

Mascarpone krema, jagodičevje in hrustljavo testo

(a, c, g, h)

1 hod: 12,00 €

    2 hoda: 15,00 €

  3 hodi: 18,00 €

  4 hodi: 20,00 €

Dnevna solata 2,50 €

ŽITO, ki vsebuje gluten; b. RAKI; c. JAJCA; d. RIBE; e. ARAŠIDI; f. SOJA; g. MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI; h. OREŠČKI; i LISTNATA ZELENA; j GORČIČNA SEMENA; k SEZAMOVO SEME; l ŽVEPLOV DIOKSID; m VOLČJI BOB; n MEHKUŽCI

Od ponedeljka, 29. 4. 2024, do torka, 30. 4. 2024

Goveja tagliata, naravna omaka, pečen mlad krompir z zelišči, sezonska solata z balzamičnim prelivom

(f, g, i, j)

17,00 €

*Če poleg krožnika KULT316 vzamete hladno predjed, juho ali sladico, je za vsako izmed teh jedi doplačilo 3,00 €.*

Dostopnost