Naša zgodba

V elegantnem vzdušju restavracije KULT316 v zelenem ljubljanskem kotičku vam postrežemo s svežimi kulinaričnimi dobrotami, ki temeljijo na jedeh iz osrednjeslovenske gastronomske regije, na voljo pa so tudi značilne jedi ostalih gastronomskih regij v Sloveniji.

Našo ponudbo sestavljajo lokalno pridelana hrana in sveže sestavine, saj gostom ponujamo sezonske jedilnike. Trendovska arhitekturna zasnova restavracije gostom omogoča tudi opazovanje postopka priprave jedi. Postreže vas strokovno usposobljeno osebje, ki vam hkrati svetuje pri izbiri vina. Ponašamo se s hišnim vinom KULT316 – zvrst sauvignon in sivi pinot – ki je plod plemenitega študentskega projekta ‘Od trte do vina’. Restavracija KULT316 premore tudi bogato vinsko karto, ki vas popelje po vseh vinorodnih deželah Slovenije. Z veseljem vas bodo postregli študenti gostinstva in turizma na BIC Ljubljana, ki v restavraciji KULT316 pridobivajo neprecenljive praktične izkušnje na področjih kuharstva in strežbe.

DELOVNI ČAS
od ponedeljka do petka, od 12. do 22. ure.

DNEVNA KOSILA
od 12. do 16. ure

ŠTEVILO SEDEŽEV
do 52 gostov

TEHNIČNA OPREMA
LDC projektor, projekcijsko platno, brezžični mikrofon

ŠEF KUHINJE

Blaž Švigelj

Kulinarična razvajanja v restavraciji KULT316

Kulinarična razvajanja

V naši restavraciji za vas pripravljamo kulinarično razvajanje, vsak delovni dan od 17. ure dalje, po predhodni rezervaciji.

 

KULINARIČNO RAZVAJANJE V RESTAVRACIJI KULT316

 

Pozdrav iz kuhinje

 

Sorbet stebelne zelene in jabolk, kompresirane kumare in mladi sir

 

Juha po izboru šefa kuhinje

 

Rižota z lososom, parmezanov kreker, pomarančna omaka z žafranom in mariniran koromač

 

Tagliata govejega hrbta, radič z balzamičnim prelivom, pire krompir in česnova krema

 

Strjenka z meto in belo čokolado, drobljenec z mandlji in gel gozdnih sadežev

 

3 hodi: 28,00 €

4 hodi: 37,00 €

5 hodov: 45,00 €

 

Naše jedi so polne okusov in zgodb. Iščemo sveže in kvalitetno, zato kuhamo z lokalnimi in sezonskimi sestavinami. Doživetje dopolnimo z več kot sto etiketami slovenskih in tujih vin.

Naši dobavitelji so: Ribogojnica Zupan (jezerska postrv in zlatovčica), Bohinjska Bistrica, Kmetija Pustotnik (siri in ostali mlečni izdelki) Gorenja vas, Sirarstvo Orešnik (kozji in ovčji siri in mlečni izdelki) Šentjošt nad Horjulom, Kmetija Dovč (sezonska zelenjava in sadje) Ljubljana – Savlje
Šebenik(mikrozelenje) Borovnica, Lisjak (extra deviško oljčno olje) Koper.

Dnevna kosila

Hladna predjed:

Kostanjeva strjenka, drobljenec z lešniki

(a,c,g,h)

ali

Juha:

Špinačna kremna juha z grškim jogurtom in zeliščnimi drobtinami

(a,c,g)

Glavna jed 1:

Rižota s puranom, grahom, kremo topinamburja

(g,i,h)

Glavna jed 2:

Rižota s sejtanom, grahom, kremo topinamburja

(a,g,i,h)

***

Sladica:

Vanilijeva krema z karameliziranimi jabolki in mandlji

(a,g,h)

1 hod: 12,00 €

    2 hoda: 15,00 €

  3 hodi: 18,00 €

  4 hodi: 20,00 €

Dnevna solata 2,50 €

ŽITO, ki vsebuje gluten; b. RAKI; c. JAJCA; d. RIBE; e. ARAŠIDI; f. SOJA; g. MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI; h. OREŠČKI; i LISTNATA ZELENA; j GORČIČNA SEMENA; k SEZAMOVO SEME; l ŽVEPLOV DIOKSID; m VOLČJI BOB; n MEHKUŽCI

Hladna predjed:

Koruzni kolač, skutni namaz z zelišči in rukola

(a,c,g)

ali

Juha:

Lečina juha s pestom koriandra

(f,i)

Glavna jed 1:

Marinirana piščančja stegna, ajdova kaša z gobami in gorčična omaka

(f,i,j)

Glavna jed 2:

Pečena rdeča pesa, ajdova kaša z gobami in gorčična omaka

(f,i,j)

***

Sladica:

Čokoladni mousse s pomarančo in arašidi

(a,c,g,h)

1 hod: 12,00 €

    2 hoda: 15,00 €

  3 hodi: 18,00 €

  4 hodi: 20,00 €

Dnevna solata 2,50 €

ŽITO, ki vsebuje gluten; b. RAKI; c. JAJCA; d. RIBE; e. ARAŠIDI; f. SOJA; g. MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI; h. OREŠČKI; i LISTNATA ZELENA; j GORČIČNA SEMENA; k SEZAMOVO SEME; l ŽVEPLOV DIOKSID; m VOLČJI BOB; n MEHKUŽCI

Hladna predjed:

Hobotnica v solati

(n,i)

ali

Juha:

Gratinirana čebulna juha

(a,g,i)

Glavna jed 1:

Njoki v bučni omaki s panceto, špinačo in ocvrtim žajbljem

(a,f,g)

ali

Glavna jed 2:

Njoki v bučni omaki s sušenimi paradižniki in špinačo, ocvrt žajbelj

(a,f,g)

***

Sladica:

Brioš pita z jagodami

(a,c,g,h)

1 hod: 12,00 €

    2 hoda: 15,00 €

  3 hodi: 18,00 €

  4 hodi: 20,00 €

Dnevna solata 2,50 €

ŽITO, ki vsebuje gluten; b. RAKI; c. JAJCA; d. RIBE; e. ARAŠIDI; f. SOJA; g. MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI; h. OREŠČKI; i LISTNATA ZELENA; j GORČIČNA SEMENA; k SEZAMOVO SEME; l ŽVEPLOV DIOKSID; m VOLČJI BOB; n MEHKUŽCI

Hladna predjed:

Zaseka, domača pogača, hrustljava čebula

(a,g)

ali

Juha:

Bobiči

(i)

Glavna jed 1:

Jagnječje kroglice, pire z rjavim maslom, stročji fižol, omaka pečenega paradižnika

(a,c,g,i,j)

ali

Glavna jed 2:

Prosene  kroglice, pire z rjavim maslom, stročji fižol, omaka pečenega paradižnika

(a,c,g,i,j)

***

Sladica:

Rožičevo pecivo z jabolki in čokolado

(a,c,d)

1 hod: 12,00 €

    2 hoda: 15,00 €

  3 hodi: 18,00 €

  4 hodi: 20,00 €

Dnevna solata 2,50 €

ŽITO, ki vsebuje gluten; b. RAKI; c. JAJCA; d. RIBE; e. ARAŠIDI; f. SOJA; g. MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI; h. OREŠČKI; i LISTNATA ZELENA; j GORČIČNA SEMENA; k SEZAMOVO SEME; l ŽVEPLOV DIOKSID; m VOLČJI BOB; n MEHKUŽC

Hladna predjed:

Žepki s feta sirom in namaz črnih oliv

(a,c,g,h)

ali

Juha:

Dashi juha z gobami, zelenjavo, sezamom

(f,i,k)

Glavna jed 1:

Morski ragu, kruhov narastek s porom, koromačeva solata

(a,b,c,d,g,i,n)

ali

Glavna jed 2:

Čičerikin ragu, kruhov narastek s porom, koromačeva solata

(a,b,c,g,i,n)

***

Sladica:

Limonina pita z borovnicami in malinami

(a,c,g,h)

 

 

1 hod: 12,00 €

    2 hoda: 15,00 €

  3 hodi: 18,00 €

  4 hodi: 20,00 €

Dnevna solata 2,50 €

ŽITO, ki vsebuje gluten; b. RAKI; c. JAJCA; d. RIBE; e. ARAŠIDI; f. SOJA; g. MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI; h. OREŠČKI; i LISTNATA ZELENA; j GORČIČNA SEMENA; k SEZAMOVO SEME; l ŽVEPLOV DIOKSID; m VOLČJI BOB; n MEHKUŽCI

Od ponedeljka, 25. 9. 2023, do petka, 29. 9. 2023

Jagnječja zarebrnica, grahov pire, jogurtova omaka z meto

(f,g,i)

17,00 €

 

*Če poleg krožnika KULT316 vzamete hladno predjed, juho ali sladico, je za vsako izmed teh jedi doplačilo 3,00 €.*

Dostopnost