Naša zgodba
V elegantnem vzdušju restavracije KULT316 v zelenem ljubljanskem kotičku vam postrežemo s svežimi kulinaričnimi dobrotami, ki temeljijo na jedeh iz osrednjeslovenske gastronomske regije, na voljo pa so tudi značilne jedi ostalih gastronomskih regij v Sloveniji.
Našo ponudbo sestavljajo lokalno pridelana hrana in sveže sestavine, saj gostom ponujamo sezonske jedilnike. Trendovska arhitekturna zasnova restavracije gostom omogoča tudi opazovanje postopka priprave jedi. Postreže vas strokovno usposobljeno osebje, ki vam hkrati svetuje pri izbiri vina. Ponašamo se s hišnim vinom KULT316 – zvrst sauvignon in sivi pinot – ki je plod plemenitega študentskega projekta ‘Od trte do vina’. Restavracija KULT316 premore tudi bogato vinsko karto, ki vas popelje po vseh vinorodnih deželah Slovenije. Z veseljem vas bodo postregli študenti gostinstva in turizma na BIC Ljubljana, ki v restavraciji KULT316 pridobivajo neprecenljive praktične izkušnje na področjih kuharstva in strežbe.
DELOVNI ČAS
od ponedeljka do petka, od 12. do 22. ure.
DNEVNA KOSILA
od 12. do 16. ure
ŠTEVILO SEDEŽEV
do 52 gostov
TEHNIČNA OPREMA
LDC projektor, projekcijsko platno, brezžični mikrofon
ŠEF KUHINJE

Blaž Švigelj
Kulinarična razvajanja v restavraciji KULT316
Kulinarična razvajanja
V naši restavraciji za vas pripravljamo kulinarično razvajanje, vsak delovni dan od 17. ure dalje, po predhodni rezervaciji.
KULINARIČNO RAZVAJANJE V RESTAVRACIJI KULT316
Pozdrav iz kuhinje
Sorbet stebelne zelene in jabolk, kompresirane kumare in mladi sir
Juha po izboru šefa kuhinje
Rižota z lososom, parmezanov kreker, pomarančna omaka z žafranom in mariniran koromač
Tagliata govejega hrbta, radič z balzamičnim prelivom, pire krompir in česnova krema
Strjenka z meto in belo čokolado, drobljenec z mandlji in gel gozdnih sadežev
3 hodi: 28,00 €
4 hodi: 37,00 €
5 hodov: 45,00 €
Naše jedi so polne okusov in zgodb. Iščemo sveže in kvalitetno, zato kuhamo z lokalnimi in sezonskimi sestavinami. Doživetje dopolnimo z več kot sto etiketami slovenskih in tujih vin.
Naši dobavitelji so: Ribogojnica Zupan (jezerska postrv in zlatovčica), Bohinjska Bistrica, Kmetija Pustotnik (siri in ostali mlečni izdelki) Gorenja vas, Sirarstvo Orešnik (kozji in ovčji siri in mlečni izdelki) Šentjošt nad Horjulom, Kmetija Dovč (sezonska zelenjava in sadje) Ljubljana – Savlje
Šebenik(mikrozelenje) Borovnica, Lisjak (extra deviško oljčno olje) Koper.
Dnevna kosila
Hladna predjed:
Žepki s feta sirom in namaz črnih oliv
(a,c,g,h)
ali
Juha:
Dashi juha z gobami, zelenjavo, sezamom
(f,i,k)
Glavna jed 1:
Morski ragu, kruhov narastek s porom, koromačeva solata
(a,b,c,d,g,i,n)
ali
Glavna jed 2:
Čičerikin ragu, kruhov narastek s porom, koromačeva solata
(a,b,c,g,i,n)
***
Sladica:
Limonina pita z borovnicami in malinami
(a,c,g,h)
1 hod: 12,00 €
2 hoda: 15,00 €
3 hodi: 18,00 €
4 hodi: 20,00 €
Dnevna solata 2,50 €
ŽITO, ki vsebuje gluten; b. RAKI; c. JAJCA; d. RIBE; e. ARAŠIDI; f. SOJA; g. MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI; h. OREŠČKI; i LISTNATA ZELENA; j GORČIČNA SEMENA; k SEZAMOVO SEME; l ŽVEPLOV DIOKSID; m VOLČJI BOB; n MEHKUŽCI