Naša zgodba

V elegantnem vzdušju restavracije KULT316 v zelenem ljubljanskem kotičku vam postrežemo s svežimi kulinaričnimi dobrotami, ki temeljijo na jedeh iz osrednjeslovenske gastronomske regije, na voljo pa so tudi značilne jedi ostalih gastronomskih regij v Sloveniji.

Našo ponudbo sestavljajo lokalno pridelana hrana in sveže sestavine, saj gostom ponujamo sezonske jedilnike. Trendovska arhitekturna zasnova restavracije gostom omogoča tudi opazovanje postopka priprave jedi. Postreže vas strokovno usposobljeno osebje, ki vam hkrati svetuje pri izbiri vina. Ponašamo se s hišnim vinom KULT316 – zvrst sauvignon in sivi pinot – ki je plod plemenitega študentskega projekta ‘Od trte do vina’. Restavracija KULT316 premore tudi bogato vinsko karto, ki vas popelje po vseh vinorodnih deželah Slovenije. Z veseljem vas bodo postregli študenti gostinstva in turizma na BIC Ljubljana, ki v restavraciji KULT316 pridobivajo neprecenljive praktične izkušnje na področjih kuharstva in strežbe.

DELOVNI ČAS
od ponedeljka do petka, od 12. do 22. ure.

DNEVNA KOSILA
od 12. do 16. ure

ŠTEVILO SEDEŽEV
do 52 gostov

TEHNIČNA OPREMA
LDC projektor, projekcijsko platno, brezžični mikrofon

ŠEF KUHINJE

Blaž Švigelj

Kulinarična razvajanja v restavraciji KULT316

Kulinarična razvajanja

V naši restavraciji za vas pripravljamo kulinarično razvajanje, vsak delovni dan od 17. ure dalje, po predhodni rezervaciji.

KULINARIČNO RAZVAJANJE V RESTAVRACIJI KULT316

 

Pozdrav iz kuhinje

 

      Tatar rdeče postrvi z redkvijo, drobnjakom, kefirjem in hrustljavim topinamburjem

 

Juha po izboru šefa kuhinje

 

Pečeno rdeče zelje z melaso, gorčico, črnimi orehi in pastinakovo kremo

 

 Krškopoljski prašič, zloženka maslene buče z rožmarinom, cikorija in omaka z bučnim oljem

 

Pita s pistacijo in limeto, drobljenec pistacije in malinov sorbet

 

3 hodi: 25,00 €

4 hodi: 34,00 €

5 hodov: 42,00 €

 

Naše jedi so polne okusov in zgodb. Iščemo sveže in kvalitetno, zato kuhamo z lokalnimi in sezonskimi sestavinami. Doživetje dopolnimo z več kot sto etiketami slovenskih in tujih vin.

Naši dobavitelji so: Ribogojnica Zupan (jezerska postrv in zlatovčica), Bohinjska Bistrica, Kmetija Pustotnik (siri in ostali mlečni izdelki) Gorenja vas, Sirarstvo Orešnik (kozji in ovčji siri in mlečni izdelki) Šentjošt nad Horjulom, Kmetija Dovč (sezonska zelenjava in sadje) Ljubljana – Savlje
Šebenik(mikrozelenje) Borovnica, Lisjak (extra deviško oljčno olje) Koper.

Dnevna kosila

Hladna predjed:

Leča z mladim sirom, oreščki, okisano zelenjavo in zelenjem

(g, h, j, l)

ali

Juha:

Krompirjeva juha s kislo smetano in ocvrto čebulo

(a, g, i, l)

Glavna jed 1:

Morska rižota s šparglji, špinačo in pestom

(d, g, h, i, l, n)

Glavna jed 2:

Zeliščna rižota s šparglji, špinačo in gobami

(g, h, i, l)

***

Sladica:

Skutna krema z belo čokolado in jagodičevjem

(g, h)

1 hod: 12,00 €

    2 hoda: 14,00 €

  3 hodi: 16,00 €

  4 hodi: 18,00 €

Dnevna solata 2,50 €

ŽITO, ki vsebuje gluten; b. RAKI; c. JAJCA; d. RIBE; e. ARAŠIDI; f. SOJA; g. MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI; h. OREŠČKI; i LISTNATA ZELENA; j GORČIČNA SEMENA; k SEZAMOVO SEME; l ŽVEPLOV DIOKSID; m VOLČJI BOB; n MEHKUŽCI

Hladna predjed:

Grah s čemažem, meto in kozjo skuto, pena polente in maline

(g, h, j, l)

ali

Juha:

Koruzna juha s feferoni in drobnjakom

(f, g, i, j, l)

Glavna jed 1:

Telečji hrbet, pire korenja, sezonska zelenjava, korenčkov kipnik in mesna omaka

(a, c, g, h, j, l)

ali

Glavna jed 2:

Kvinojin polpet, pire korenja, sezonska zelenjava, korenčkov kipnik in jogurtova omaka

(a, c, g, h, j, l)

***

Sladica:

Rabarbarin kompot z mandljevim drobljencem in bezgovim sladoledom

(a, c, g, h)

***

 

1 hod: 12,00 €

    2 hoda: 14,00 €

  3 hodi: 16,00 €

  4 hodi: 18,00 €

Dnevna solata 2,50 €

ŽITO, ki vsebuje gluten; b. RAKI; c. JAJCA; d. RIBE; e. ARAŠIDI; f. SOJA; g. MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI; h. OREŠČKI; i LISTNATA ZELENA; j GORČIČNA SEMENA; k SEZAMOVO SEME; l ŽVEPLOV DIOKSID; m VOLČJI BOB; n MEHKUŽCI

Hladna predjed:

Vodnikova solata s karameliziranimi sončničnimi semeni

(c, h, j)

ali

Juha:

Bobiči s hrustljavim pršutom

(l)

Glavna jed 1:

Ocvrti piščančji trakci, pražen krompir z drobnjakom in ocvrto čebulo, gorčična omaka

(a, c, g, j, l)

ali

Glavna jed 2:

Pečen radič, pražen krompir z drobnjakom in ocvrto čebulo, gorčična omaka

(a, g, j, l)

***

Sladica:

Biskvit s suhim sadjem, medena sladka smetana in višnjev kompot

(a, c, g, h)

***

 

1 hod: 12,00 €

    2 hoda: 14,00 €

  3 hodi: 16,00 €

  4 hodi: 18,00 €

Dnevna solata 2,50 €

ŽITO, ki vsebuje gluten; b. RAKI; c. JAJCA; d. RIBE; e. ARAŠIDI; f. SOJA; g. MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI; h. OREŠČKI; i LISTNATA ZELENA; j GORČIČNA SEMENA; k SEZAMOVO SEME; l ŽVEPLOV DIOKSID; m VOLČJI BOB; n MEHKUŽCI

 

Hladna predjed:

Pečeno korenje, mlada solata, lešnikova majoneza in redkvice

(c, f, h, j, l)

ali

Juha:

Piščančja juha z ribano kašo in zelenjavo

(a, c, i)

Glavna jed 1:

Natrgano svinjsko pleče, polenta, marinirana zelenjava in praženi oreščki

(f, g, h, j, k, l)

ali

Glavna jed 2:

Polnjena čebula, polenta, marinirana zelenjava in praženi oreščki

(c, g, h, j, l)

***

Sladica:

Čokoladni fondant z vanilijevo omako in jagodami

(a, c, g)

***

1 hod: 12,00 €

    2 hoda: 14,00 €

  3 hodi: 16,00 €

  4 hodi: 18,00 €

Dnevna solata 2,50 €

ŽITO, ki vsebuje gluten; b. RAKI; c. JAJCA; d. RIBE; e. ARAŠIDI; f. SOJA; g. MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI; h. OREŠČKI; i LISTNATA ZELENA; j GORČIČNA SEMENA; k SEZAMOVO SEME; l ŽVEPLOV DIOKSID; m VOLČJI BOB; n MEHKUŽCI

Hladna predjed:

 

Čičerika s pečeno zelenjavo, dimljeno skuto in sezamom

(f, g, h, j, k)

ali

Juha:

Bistra gobova juha z zelenjavo, algami in kalčki

(f, k)

Glavna jed 1:

Testenine z mesnim ragujem in sirovo omako

(a, g, l)

ali

Glavna jed 2:

Testenine z zelenjavnim ragujem in sirovo omako

(a, g, l)

***

Sladica:

Brownie, karamelna omaka, jagodičevje in mascarpone krema

(a, c, g, h)

 

1 hod: 12,00 €

   2 hoda: 14,00 €

  3 hodi: 16,00 €

  4 hodi: 18,00 €

Dnevna solata 2,50 €

ŽITO, ki vsebuje gluten; b. RAKI; c. JAJCA; d. RIBE; e. ARAŠIDI; f. SOJA; g. MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI; h. OREŠČKI; i LISTNATA ZELENA; j GORČIČNA SEMENA; k SEZAMOVO SEME; l ŽVEPLOV DIOKSID; m VOLČJI BOB; n MEHKUŽCI

Od ponedeljka, 20. 3. 2023, do petka, 24. 3. 2023

Jagnječja zarebrnica, skutni štrukelj, sotirana zelenjava in mesna omaka z gorčico

(a, c, f, g, j, l)

17,00 €

 

*Če poleg krožnika KULT316 vzamete hladno predjed, juho ali sladico, je za vsako izmed teh jedi doplačilo 2,00 €.*

Dostopnost