Naša zgodba

V elegantnem vzdušju restavracije KULT316 v zelenem ljubljanskem kotičku vam postrežemo s svežimi kulinaričnimi dobrotami, ki temeljijo na jedeh iz osrednjeslovenske gastronomske regije, na voljo pa so tudi značilne jedi ostalih gastronomskih regij v Sloveniji.

Našo ponudbo sestavljajo lokalno pridelana hrana in sveže sestavine, saj gostom ponujamo sezonske jedilnike. Trendovska arhitekturna zasnova restavracije gostom omogoča tudi opazovanje postopka priprave jedi. Postreže vas strokovno usposobljeno osebje, ki vam hkrati svetuje pri izbiri vina. Ponašamo se s hišnim vinom KULT316 – zvrst sauvignon in sivi pinot – ki je plod plemenitega študentskega projekta ‘Od trte do vina’. Restavracija KULT316 premore tudi bogato vinsko karto, ki vas popelje po vseh vinorodnih deželah Slovenije. Z veseljem vas bodo postregli študenti gostinstva in turizma na BIC Ljubljana, ki v restavraciji KULT316 pridobivajo neprecenljive praktične izkušnje na področjih kuharstva in strežbe.

DELOVNI ČAS
od ponedeljka do petka, od 12. do 22. ure.

DNEVNA KOSILA
od 12. do 16. ure

ŠTEVILO SEDEŽEV
do 52 gostov

TEHNIČNA OPREMA
LDC projektor, projekcijsko platno, brezžični mikrofon

ŠEF KUHINJE

V naši restavraciji za vas pripravljamo kulinarično razvajanje, vsak delovni dan od 17. ure dalje, po predhodni rezervaciji.

 

 KULINARIČNO RAZVAJANJE V KULT316

od 17.00 dalje

 

Pozdrav iz kuhinje

 

Sezonska solata z jajcem, bučnim pestom in ocvrto čebulo

 

Juha po izboru šefa kuhinje

 

Rezanci s čemaževim pestom in dimljeno skuto

 

Jagnječja zarebrnica, grahov pire, glazirana sezonska zelenjava in naravna omaka

 

Jogurtova pena z medom, medeni drobljenec in jabolčni sorbet

 

3 hodi: 28,00 €

4 hodi: 37,00 €

5 hodov: 45,00 €

 

Naše jedi so polne okusov in zgodb. Iščemo sveže in kvalitetno, zato kuhamo z lokalnimi in sezonskimi sestavinami. Doživetje dopolnimo z več kot sto etiketami slovenskih in tujih vin.

Naši dobavitelji so: Ribogojnica Zupan (jezerska postrv in zlatovčica), Bohinjska Bistrica, Kmetija Pustotnik (siri in ostali mlečni izdelki) Gorenja vas, Sirarstvo Orešnik (kozji in ovčji siri in mlečni izdelki) Šentjošt nad Horjulom, Kmetija Dovč (sezonska zelenjava in sadje) Ljubljana – Savlje
Šebenik(mikrozelenje) Borovnica, Lisjak (extra deviško oljčno olje) Koper.

Kulinarična razvajanja v restavraciji KULT316

Dnevna kosila

Hladna predjed:

Mlada solata z borovnicami, belim sirom, mandlji in medenim prelivom

(g, h)

ali

Juha:

Grahova kremna juha s čemažem in zeliščnimi krutoni

(a, g)

Glavna jed 1

Njoki v gorgonzolni omaki s hrustljavo slanino, gobami in sotirano špinačo

(a, c, g, i, j)

Glavna jed 2:

Njoki v gorgonzolni omaki s sušenimi paradižniki, gobami in sotirano špinačo

(a, c, g, i, j)

***

Sladica:

Natrgan pomarančni biskvit z grškim jogurtom, krema suhega sadja, jagodičevje

(a, c, g, h)

1 hod: 12,00 €

    2 hoda: 15,00 €

  3 hodi: 18,00 €

  4 hodi: 20,00 €

Dnevna solata 2,50 €

ŽITO, ki vsebuje gluten; b. RAKI; c. JAJCA; d. RIBE; e. ARAŠIDI; f. SOJA; g. MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI; h. OREŠČKI; i LISTNATA ZELENA; j GORČIČNA SEMENA; k SEZAMOVO SEME; l ŽVEPLOV DIOKSID; m VOLČJI BOB; n MEHKUŽCI

Hladna predjed:

Piščančja pašteta na opečenem briošu, karamelizirana čebula in okisana zelenjava

(a, c, g, l)

ali

Juha:

Porova juha z zelišči in hrustljavim krompirčkom

(/)

Glavna jed 1

Burger z mesnim polpetom, karamelizirano čebulo, cheddar sirom in hišno omako, ocvrt krompirček

(a ,c, g, j)

Glavna jed 2:

Burger z pesinim polpetom, karamelizirano čebulo, cheddar sirom in hišno omako, ocvrt krompirček

(a, c, g, j)

***

Sladica:

Korenčkov kolač s kremnim sirom, karameliziranimi orehi in javorjevim sirupom

(a, c, g, h)

1 hod: 12,00 €

    2 hoda: 15,00 €

  3 hodi: 18,00 €

  4 hodi: 20,00 €

Dnevna solata 2,50 €

ŽITO, ki vsebuje gluten; b. RAKI; c. JAJCA; d. RIBE; e. ARAŠIDI; f. SOJA; g. MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI; h. OREŠČKI; i LISTNATA ZELENA; j GORČIČNA SEMENA; k SEZAMOVO SEME; l ŽVEPLOV DIOKSID; m VOLČJI BOB; n MEHKUŽCI

Hladna predjed:

Tunin tartar s črnim sezamom, limetina majoneza, wakame alge

(c, d, f, g, j)

ali

Juha:

Juha sladkega krompirja z ingverjem in dimljeno papriko

(/)

Glavna jed 1

Paella s piščancem, pikantno klobaso, morskimi sadeži in zelenjavo

(b, d, f, i, n)

Glavna jed 2:

Zelenjavna paella s pikantnim tofujem in zelenjavo

(f, g, i)

***

Sladica:

Bučna rezina s kislo smetano in bučnim oljem, bučna granola

(a, c, g, h)

1 hod: 12,00 €

    2 hoda: 15,00 €

  3 hodi: 18,00 €

  4 hodi: 20,00 €

Dnevna solata 2,50 €

ŽITO, ki vsebuje gluten; b. RAKI; c. JAJCA; d. RIBE; e. ARAŠIDI; f. SOJA; g. MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI; h. OREŠČKI; i LISTNATA ZELENA; j GORČIČNA SEMENA; k SEZAMOVO SEME; l ŽVEPLOV DIOKSID; m VOLČJI BOB; n MEHKUŽCI

Hladna predjed:

Humus z limono, črnimi olivami in hrustljavo čičeriko

(/)

ali

Juha:

Piščančja juha z ribano kašo in zelenjavo

(a, c)

Glavna jed 1

Jagnječji ragu s pečeno polento, sotiran grah z meto, jogurtov preliv, čili olje

(g)

Glavna jed 2:

Gobov ragu s pečeno polento, sotiran grah z meto, jogurtov preliv, čili olje

(g)

***

Sladica:

Fritule s cimetom, omako bele čokolade in pečenim ananasom

(a, c, g)

1 hod: 12,00 €

    2 hoda: 15,00 €

  3 hodi: 18,00 €

  4 hodi: 20,00 €

Dnevna solata 2,50 €

ŽITO, ki vsebuje gluten; b. RAKI; c. JAJCA; d. RIBE; e. ARAŠIDI; f. SOJA; g. MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI; h. OREŠČKI; i LISTNATA ZELENA; j GORČIČNA SEMENA; k SEZAMOVO SEME; l ŽVEPLOV DIOKSID; m VOLČJI BOB; n MEHKUŽCI

Hladna predjed:

Kumarična solata s koromačem, mladim sirom in pomarančo, preliv s koprcem

(g)

ali

Juha:

Juha belega fižola z gamberi

(b)

Glavna jed 1:

Zvitek orade, cvetačni pire, mlado korenje in špinača, lešnikov pesto

(d, g, h, i)

ali

Glavna jed 2:

Bučkin zvitek, cvetačni pire, mlado korenje in špinača, lešnikov pesto

(c, f, g, i)

***

Sladica:

Zmrzlina s pomarančo in kardamomom, karamelna omaka s solnim cvetom

(a, g)

1 hod: 12,00 €

    2 hoda: 15,00 €

  3 hodi: 18,00 €

  4 hodi: 20,00 €

Dnevna solata 2,50 €

ŽITO, ki vsebuje gluten; b. RAKI; c. JAJCA; d. RIBE; e. ARAŠIDI; f. SOJA; g. MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI; h. OREŠČKI; i LISTNATA ZELENA; j GORČIČNA SEMENA; k SEZAMOVO SEME; l ŽVEPLOV DIOKSID; m VOLČJI BOB; n MEHKUŽCI

Od ponedeljka, 22. 4. 2024, do petka, 26. 4. 2024

Goveja tagliata, porto omaka, pečen mlad krompir z zelišči, solata rukole in pečenega paradižnika

(f, g, i, j)

17,00 €

*Če poleg krožnika KULT316 vzamete hladno predjed, juho ali sladico, je za vsako izmed teh jedi doplačilo 3,00 €.*

Dostopnost