Naša zgodba

V elegantnem vzdušju restavracije KULT316 v zelenem ljubljanskem kotičku vam postrežemo s svežimi kulinaričnimi dobrotami, ki temeljijo na jedeh iz osrednjeslovenske gastronomske regije, na voljo pa so tudi značilne jedi ostalih gastronomskih regij v Sloveniji.

Našo ponudbo sestavljajo lokalno pridelana hrana in sveže sestavine, saj gostom ponujamo sezonske jedilnike. Trendovska arhitekturna zasnova restavracije gostom omogoča tudi opazovanje postopka priprave jedi. Postreže vas strokovno usposobljeno osebje, ki vam hkrati svetuje pri izbiri vina. Ponašamo se s hišnim vinom KULT316 – zvrst sauvignon in sivi pinot – ki je plod plemenitega študentskega projekta ‘Od trte do vina’. Restavracija KULT316 premore tudi bogato vinsko karto, ki vas popelje po vseh vinorodnih deželah Slovenije. Z veseljem vas bodo postregli študenti gostinstva in turizma na BIC Ljubljana, ki v restavraciji KULT316 pridobivajo neprecenljive praktične izkušnje na področjih kuharstva in strežbe.

DELOVNI ČAS
od ponedeljka do petka, od 12. do 18. ure.

DNEVNA KOSILA
od 12. do 18. ure

ŠTEVILO SEDEŽEV
do 52 gostov

TEHNIČNA OPREMA
LDC projektor, projekcijsko platno, brezžični mikrofon

ŠEF KUHINJE

Blaž Švigelj

Kulinarična doživetja v restavraciji KULT316

Kulinarična doživetja s spremljavo izbranih vin

Kulinarična doživetja s spremljavo izbranih vin (za skupine najmanj 8 oseb) od 16. do 18. ure

3 hodni meni doživetja 20,00 €
4 hodni meni doživetja 25,00 €
5 hodni meni doživetja 28,00 €

Meni doživetij se spreminja in dopolnjuje glede na letni čas, jedi so polne okusov in zgodb. Iščemo sveže in kvalitetno, zato kuhamo z lokalnimi in sezonskimi sestavinami. Doživetje dopolnimo z več kot sto etiketami slovenskih in tujih vin.
Naši dobavitelji so: Ribogojnica Zupan (jezerska postrv in zlatovčica), Bohinjska Bistrica, Kmetija Pustotnik (siri in ostali mlečni izdelki) Gorenja vas, Sirarstvo Orešnik (kozji in ovčji siri in mlečni izdelki) Šentjošt nad Horjulom, Kmetija Dovč (sezonska zelenjava in sadje) Ljubljana – Savlje
Gregor Zupan (mikrozelenje) Ljubljana, Lisjak (extra deviško oljčno olje) Koper

Dnevna kosila

        Jota s kislo repo / 4,00 €

***

Telečja obara z gomoljno zelenjavo in zdrobovimi cmočki / 5,00 €

***

Rižota z masleno bučo, panceto, radičem in žajbljevim maslom / 8,00 €

***

 Testenine v omaki pečenega sira, ohrovt, brokoli in praženi lešniki / 8,00 €

***

Ocvrti piščančji trakci, solata ledenka s češnjevim paradižnikom, kruhovimi kockami in jogurtovim prelivom z gorčico / 10,00 €

***

     File lososa, čičerikin pire s sezamom, sotiran por in kisla smetana z zelišči / 11,00 €

***

Gratinirane skutne palačinke z mandlji, vanilijeva omaka / 4,50 €

 

PIJAČA

Marelični sok Fructal, 0,20 l / 2,00 €

Jagodni sok Fructal 0,20 l / 2,00 €

Voda Zala Life 0,50 l/ 2,00 €

  • OSEBNI PREVZEM

Kosila lahko prevzamete od ponedeljka do petka med 11.00 in 16. uro v Restavraciji KULT316 (Prušnikova ulica 74, Ljubljana Šentvid). Naročila kosil za prevzem so možna na telefonsko številko 01 235 52 60 ali e-naslov kult316@bic-lj.si.

  • DOSTAVA

Restavracija KULT316 kosila in dostavo ponuja preko aplikacij Wolt in Ehrana, ki si jo uporabniki prenesete na mobilni telefon. 

 

SEZNAM ALERGENOV 

  1. ŽITO, ki vsebuje gluten; b. RAKI; c. JAJCA; d. RIBE; e. ARAŠIDI; f. SOJA; g. MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI; h. OREŠČKI; i LISTNATA ZELENA; j GORČIČNA SEMENA; k SEZAMOVO SEME; l ŽVEPLOV DIOKSID; m VOLČJI BOB; n MEHKUŽCI
1 hod 8,00
2 hoda 9.00
3 hodi 10,00
   

SEZNAM ALERGENOV

  1. ŽITO, ki vsebuje gluten; b. RAKI; c. JAJCA; d. RIBE; e. ARAŠIDI; f. SOJA; g. MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI; h. OREŠČKI; i LISTNATA ZELENA; jGORČIČNA SEMENA; k SEZAMOVO SEME; l ŽVEPLOV DIOKSID; m VOLČJI BOB; n MEHKUŽCI

PONEDELJEK 31.5. 2021

Hladna predjed:

Pečena rdeča pesa, čičerikina krema, pena kisle smetane in gorčica

(g, h, j)

ali

Juha:

Špargljeva juha s pečenimi jagodami in albuminsko skuto

(g, i)

***

Glavna jed 1:

File brancina, fregola z olivami in sezonsko zelenjavo, zeliščna omaka

(d, g, h, i, l)

ali
Glavna jed 2:

Pečen vitlof, fregola z olivami in sezonsko zelenjavo, zeliščna omaka

(g, h, i, l)

***

Mešana solata

Sladica:

Čokoladna pena, karamelna omaka s pomarančo in solnim cvetom

(a, c, g, h)

Hladna predjed:

Radič z gorgonzolo, hruškami in sirupom rdečega vina

(g, h, l)

ali

Juha:

Goveja juha z jušno zelenjavo in vlivanci

(a, c, g, i)

***

Glavna jed 1:

Črna rižota z lignji in dagnjami, sotiran por in pražen sezam

(b, d, g, h, i, j, k, l, n)

Glavna jed 2:

Rižota s sezonsko zelenjavo, sotiran por in pražen sezam

(a, f, g, h, i, j, k, l)

***

Mešana solata

***

Sladica:

Pavlova z  jagodičevjem in jogurtovo peno

(a, c, g, h)

(a, c, g, h)

Hladna predjed:

Zeliščna skuta z lešniki, mlado solato in vloženo čebulo

(g, h)

ali

Juha:

Hladna grahova juha z malinami in pinjolami

(g, h)

***

Glavna jed 1:

Poširan losos, pečena polenta, sotirana zelenjava in jogurtov preliv

(d, g, h, i, j, l)

ali
Glavna jed 2:

Zeliščni sir, pečena polenta, sotirana zelenjava in jogurtov preliv

(g, h, i, j, l)

***

Mešana solata

***

Sladica:

Pomarančni kolač z oljčnim oljem, gozdnimi sadeži in sladko smetano

(a, c, g, h)

Hladna predjed:

Čičerika z redkvicami in grahom, metin pesto in čičerikin kreker

(g, h, i, j)

ali

Juha:

Bučkina juha s špinačo in praženimi mandlji

(g, h, i)

***

Glavna jed 1:

Jagnječji ragu, pretlačen krompir s česnovo kremo, ocvrta čebula in jogurt z meto

(a, f, g, h, i, j, l)

ali
Glavna jed 2:

Zelenjavni ragu z lečo, pretlačen krompir s česnovo kremo, ocvrta čebula in jogurt z meto

(a, f, g, h, i, j, l)

***

Mešana solata

***

Sladica:

Čokoladni brownie, sadna omaka, sladka smetana in praženi oreščki

(a, c, g, h)

(c, g)

Hladna predjed:

Koruzni žganci s kislim mlekom in dimljeno postrvjo

(a, d, g, h)

ali

Juha:

Kremna zelenjavna juha z zeliščnim pestom

(g, h, i)

***

Glavna jed 1:

Testenine s slanino, peteršiljevo kremo in tartufato

(a, c, g, h, i, j, l)

ali
Glavna jed 2:

Testenine s pečeno cvetačo, peteršiljevo kremo in tartufato

(a, c, g, h, i, j, l)

***

Mešana solata

***

Sladica:

Sladka mascarpone krema s sivko, breskov kompot in pečena bela čokolada

(a, c, g, h)

Black angus flank steak, pečen mladi krompir, glazirana sezonska zelenjava in gorčična omaka

(a, f, g, h, i, j, l)

 

Cena: 10,00 €

Dostopnost