Naša zgodba

V elegantnem vzdušju restavracije KULT316 v zelenem ljubljanskem kotičku vam postrežemo s svežimi kulinaričnimi dobrotami, ki temeljijo na jedeh iz osrednjeslovenske gastronomske regije, na voljo pa so tudi značilne jedi ostalih gastronomskih regij v Sloveniji.

Našo ponudbo sestavljajo lokalno pridelana hrana in sveže sestavine, saj gostom ponujamo sezonske jedilnike. Trendovska arhitekturna zasnova restavracije gostom omogoča tudi opazovanje postopka priprave jedi. Postreže vas strokovno usposobljeno osebje, ki vam hkrati svetuje pri izbiri vina. Ponašamo se s hišnim vinom KULT316 – zvrst sauvignon in sivi pinot – ki je plod plemenitega študentskega projekta ‘Od trte do vina’. Restavracija KULT316 premore tudi bogato vinsko karto, ki vas popelje po vseh vinorodnih deželah Slovenije. Z veseljem vas bodo postregli študenti gostinstva in turizma na BIC Ljubljana, ki v restavraciji KULT316 pridobivajo neprecenljive praktične izkušnje na področjih kuharstva in strežbe.

DELOVNI ČAS
od ponedeljka do petka, od 12. do 22. ure.

DNEVNA KOSILA
od 12. do 16. ure

ŠTEVILO SEDEŽEV
do 52 gostov

TEHNIČNA OPREMA
LDC projektor, projekcijsko platno, brezžični mikrofon

ŠEF KUHINJE

Blaž Švigelj

Kulinarična razvajanja v restavraciji KULT316

Kulinarična razvajanja

V naši restavraciji za vas pripravljamo kulinarično razvajanje, vsak delovni dan od 17. ure dalje, po predhodni rezervaciji.

KULINARIČNO RAZVAJANJE V RESTAVRACIJI KULT316

 

Pozdrav iz kuhinje:

Mladi sir, pečen paradižnik in drobljenec črnih oliv

 

Šparglji z vodno krešo, kompresirano kumaro, praženim sezamom in jogurtovim prelivom

 

Juha po izboru šefa kuhinje

 

Pečen koromač, sotiran grah z meto in mandlji

 

Hobotnica na žaru, ješprenjček z zelenjavo, pomarančni gel, čemaževo olje in pražene pinjole

 

Parfait z bezgom, malinov sorbet, drobljenec oreščkov

 

3 hodi: 25,00 €

4 hodi: 34,00 €

5 hodov: 42,00 €

 

Naše jedi so polne okusov in zgodb. Iščemo sveže in kvalitetno, zato kuhamo z lokalnimi in sezonskimi sestavinami. Doživetje dopolnimo z več kot sto etiketami slovenskih in tujih vin.

Naši dobavitelji so: Ribogojnica Zupan (jezerska postrv in zlatovčica), Bohinjska Bistrica, Kmetija Pustotnik (siri in ostali mlečni izdelki) Gorenja vas, Sirarstvo Orešnik (kozji in ovčji siri in mlečni izdelki) Šentjošt nad Horjulom, Kmetija Dovč (sezonska zelenjava in sadje) Ljubljana – Savlje
Šebenik(mikrozelenje) Borovnica, Lisjak (extra deviško oljčno olje) Koper.

Dnevna kosila

Hladna predjed:

Hobotnica v solati z limonino majonezo

(d, h, j, l, n)

ali

Juha:

Zeliščna juha s kislo smetano

(g, i, l)

Glavna jed 1:

Rižota s klobaso, mlado zelenjavo, prahom črnih oliv in pinjolami

(g, h, l)

Glavna jed 2:

Rižota s šampinjoni, mlado zelenjavo, prahom črnih oliv in pinjolami

(g, h, l)

***

Sladica:

Pita z limeto in pistacijo, malinova omaka in sladka smetana

(a, g, h)

 

1 hod: 12,00 €

    2 hoda: 14,00 €

  3 hodi: 16,00 €

  4 hodi: 18,00 €

Dnevna solata 2,50 €

ŽITO, ki vsebuje gluten; b. RAKI; c. JAJCA; d. RIBE; e. ARAŠIDI; f. SOJA; g. MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI; h. OREŠČKI; i LISTNATA ZELENA; j GORČIČNA SEMENA; k SEZAMOVO SEME; l ŽVEPLOV DIOKSID; m VOLČJI BOB; n MEHKUŽCI

Hladna predjed:

Koruzna solata s stročjim fižolom in pena polente

(g, i, j, l)

ali

Juha:

Hladna juha rdeče pese s češnjami in gorgonzolo

(g, j)

Glavna jed 1:

Ocvrt piščanec, pire pečenega korenja in zelenjava z remouladno omako

(a, c, g, h, i, j)

Glavna jed 2:

Zelenjavni kipnik, pire pečenega korenja in zelenjava z remouladno omako

(a, c, g, h, i, j)

***

Sladica:

Pečene marelice z medom, skuto in mandlji

(g, h)

 

1 hod: 12,00 €

    2 hoda: 14,00 €

  3 hodi: 16,00 €

  4 hodi: 18,00 €

Dnevna solata 2,50 €

ŽITO, ki vsebuje gluten; b. RAKI; c. JAJCA; d. RIBE; e. ARAŠIDI; f. SOJA; g. MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI; h. OREŠČKI; i LISTNATA ZELENA; j GORČIČNA SEMENA; k SEZAMOVO SEME; l ŽVEPLOV DIOKSID; m VOLČJI BOB; n MEHKUŽCI

Hladna predjed:

Zeliščna skuta, solata z redkvicami in praženi lešniki

(g, h, k)

ali

Juha:

Paradižnikova juha z baziliko in pinjolami

(h, l)

Glavna jed 1:

Goveja tagliata, sotirana sezonska zelenjava  in zelenje z balzamičnim prelivom

(f, g, j, k, l)

ali

Glavna jed 2:

Čičerikini polpeti, sotirana sezonska zelenjava  in zelenje z balzamičnim prelivom

(a, c, f, g, j, k, l)

***

Sladica:

Pomarančna krema s pečeno belo čokolado in maceriranimi jagodami

(c, g, l)

 

1 hod: 12,00 €

    2 hoda: 14,00 €

  3 hodi: 16,00 €

  4 hodi: 18,00 €

Dnevna solata 2,50 €

ŽITO, ki vsebuje gluten; b. RAKI; c. JAJCA; d. RIBE; e. ARAŠIDI; f. SOJA; g. MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI; h. OREŠČKI; i LISTNATA ZELENA; j GORČIČNA SEMENA; k SEZAMOVO SEME; l ŽVEPLOV DIOKSID; m VOLČJI BOB; n MEHKUŽCI

 

Hladna predjed:

Šparglji z rumenjakovo kremo, hrustljavo slanino in gorčico

(c, g, j)

ali

Juha:

Piščančja juha z gobami, mlado čebulo in proseno kašo

(i, l)

Glavna jed 1:

Ragu s hobotnico in lignji, šurlice, blitva in pečen česen

(a, c, d, g, l, n)

ali

Glavna jed 2:

Zelenjavni ragu, šurlice, blitva in pečen česen

(g, i, l)

***

Sladica:

Čokoladni cremeux z malinami

(a, c, g, h)

1 hod: 12,00 €

    2 hoda: 14,00 €

  3 hodi: 16,00 €

  4 hodi: 18,00 €

Dnevna solata 2,50 €

ŽITO, ki vsebuje gluten; b. RAKI; c. JAJCA; d. RIBE; e. ARAŠIDI; f. SOJA; g. MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI; h. OREŠČKI; i LISTNATA ZELENA; j GORČIČNA SEMENA; k SEZAMOVO SEME; l ŽVEPLOV DIOKSID; m VOLČJI BOB; n MEHKUŽCI

Hladna predjed:

Marinirane bučke z mladim sirom in pogačo

(a, g, h, j, l)

ali

Juha:

Zelenjavna mineštra s kruhovimi kockami

(a, l)

Glavna jed 1:

Poširana polenovka, sotirana zelenjava, pire krompir z limono in koprcem

(d, g, j, l)

ali

Glavna jed 2:

Cvetača z rjavim maslom, sotirana zelenjava, pire krompir z limono in koprcem

(g, j, l)

***

Sladica:

Mille feuille z mascarponejem in svežim sadjem

(a, c, g, h)

 

1 hod: 12,00 €

    2 hoda: 14,00 €

  3 hodi: 16,00 €

  4 hodi: 18,00 €

Dnevna solata 2,50 €

ŽITO, ki vsebuje gluten; b. RAKI; c. JAJCA; d. RIBE; e. ARAŠIDI; f. SOJA; g. MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI; h. OREŠČKI; i LISTNATA ZELENA; j GORČIČNA SEMENA; k SEZAMOVO SEME; l ŽVEPLOV DIOKSID; m VOLČJI BOB; n MEHKUŽCI

Od ponedeljka, 5. 6. 2023, do petka, 9. 6. 2023

Svinjska potrebuševina s karamelizirano čebulo, porom in rabarbaro

(f, g, i, j, l)

17,00 €

 

*Če poleg krožnika KULT316 vzamete hladno predjed, juho ali sladico, je za vsako izmed teh jedi doplačilo 2,00 €.*

Dostopnost