Naša zgodba

V elegantnem vzdušju restavracije KULT316 v zelenem ljubljanskem kotičku vam postrežemo s svežimi kulinaričnimi dobrotami, ki temeljijo na jedeh iz osrednjeslovenske gastronomske regije, na voljo pa so tudi značilne jedi ostalih gastronomskih regij v Sloveniji.

Našo ponudbo sestavljajo lokalno pridelana hrana in sveže sestavine, saj gostom ponujamo sezonske jedilnike. Trendovska arhitekturna zasnova restavracije gostom omogoča tudi opazovanje postopka priprave jedi. Postreže vas strokovno usposobljeno osebje, ki vam hkrati svetuje pri izbiri vina. Ponašamo se s hišnim vinom KULT316 – zvrst sauvignon in sivi pinot – ki je plod plemenitega študentskega projekta ‘Od trte do vina’. Restavracija KULT316 premore tudi bogato vinsko karto, ki vas popelje po vseh vinorodnih deželah Slovenije. Z veseljem vas bodo postregli študenti gostinstva in turizma na BIC Ljubljana, ki v restavraciji KULT316 pridobivajo neprecenljive praktične izkušnje na področjih kuharstva in strežbe.

DELOVNI ČAS
od ponedeljka do petka, od 12. do 18. ure.

DNEVNA KOSILA
od 12. do 16. ure

ŠTEVILO SEDEŽEV
do 52 gostov

TEHNIČNA OPREMA
LDC projektor, projekcijsko platno, brezžični mikrofon

ŠEF KUHINJE

Blaž Švigelj

Kulinarična doživetja v restavraciji KULT316

Kulinarična doživetja s spremljavo izbranih vin

Kulinarična doživetja s spremljavo izbranih vin (za skupine najmanj 8 oseb) od 16. do 18. ure

3 hodni meni doživetja 20,00 €
4 hodni meni doživetja 25,00 €
5 hodni meni doživetja 28,00 €

Meni doživetij se spreminja in dopolnjuje glede na letni čas, jedi so polne okusov in zgodb. Iščemo sveže in kvalitetno, zato kuhamo z lokalnimi in sezonskimi sestavinami. Doživetje dopolnimo z več kot sto etiketami slovenskih in tujih vin.
Naši dobavitelji so: Ribogojnica Zupan (jezerska postrv in zlatovčica), Bohinjska Bistrica, Kmetija Pustotnik (siri in ostali mlečni izdelki) Gorenja vas, Sirarstvo Orešnik (kozji in ovčji siri in mlečni izdelki) Šentjošt nad Horjulom, Kmetija Dovč (sezonska zelenjava in sadje) Ljubljana – Savlje
Gregor Zupan (mikrozelenje) Ljubljana, Lisjak (extra deviško oljčno olje) Koper

Dnevna kosila

PONEDELJEK 19. 7. 2021

Hladna predjed:

Marinirane breskve z belo slanino in praženimi lešniki

 (h, l)

ali

Juha:

Piščančja obara

(i, j, l)

***

Glavna jed 1:

Testenine v pikantni paradižnikovi omaki s prekajeno šunko, zelenjavo in pestom bazilike

(a, c, g, h, l)

ali
Glavna jed 2:

Testenine v pikantni paradižnikovi omaki z gobami, zelenjavo in pestom bazilike

 (a, c, g, h, l)

***

Mešana solata

***

Sladica:

Skutni žepek s čežano in drobljencem bele čokolade

(a, c, g, h)

Hladna predjed:

Račja pašeta s kakavom, chutney breskev in korenja

(g, h, j, l)

ali

Juha:

Brokolijeva juha z gorgonzolo in mandlji

(g, h)

***

Glavna jed 1:

Piščanec tikka masala, basmati riž, okisane kumare in indijski oreščki

(g, h, j, l)

Glavna jed 2:

Cvetača tikka masala, basmati riž, okisane kumare in indijski oreščki

(g, h, j, l)

***

Mešana solata

***

Sladica:

Češnjeva zmrzlina s pistacijami in čokoladno omako

(g, h)

Hladna predjed:

Tatar skuše s kumaro, gorčico in kislo smetano

(d, g, j, k )

ali

Juha:

Hladna paradižnikova juha z baziliko

(l)

***

Glavna jed 1:

Morska rižota z zelišči in mariniranim koromačem

(b, d, g, h, l, n)

ali
Glavna jed 2:

Zelenjavna rižota z zelišči in mariniranim koromačem

(g, h, l)

***

Mešana solata

***

Sladica:

Smetanova strjenka z marelicami in pinjolami

(g, h)

Hladna predjed:

Leča s popečenim sirom, zelenjavo in poširanim jajcem

(c, g, j, l)

ali

Juha:

Fižolova enolončnica s paradižnikovim pestom

(g, h, i, j)

***

Glavna jed 1:

Chili con carne, pečena polenta in kisla smetana z limeto

(g, i, j, l)

ali
Glavna jed 2:

Žitni polpeti, pečena polenta in kisla smetana s polento

(a, c, f, g, j, l)

***

Mešana solata

***

Sladica:

Čokoladna rulada s pomarančno kremo

                                                                                                                          (a, c, g, h)

Hladna predjed:

Skutni namaz z bučnimi semeni in okisano čebulo

(g, h, j)

ali

Juha:

Kremna zelenjavna juha s kruhovimi kockami

(a, g, j, l)

***

Glavna jed 1:

Mesna lazanja, solata mlade špinače z mandlji

(a, g, h, j, l)

ali
Glavna jed 2:

Zelenjavna lazanja, solata mlade špinače z mandlji

(a, g, h, j, l)

***

Mešana solata

***

Sladica:

Izbor domačih sladoledov s svežim sadjem

(c, g, h)

Goveji hrbet, sezonska solata s popečenim kruhom in balzamičnim prelivom

(a, g, h, j, l)

 

Cena: 10,00 €

Dostopnost